U trendu

Izuzetaka nema: Evo zbog čega žene otvaraju usta dok nanose maskaru

Verovatno niste o tome nikada razmišljale, ali sigurno ste nekada uhvatili sebe kako držite usta otvorena dok nanosite maskaru. Malo neobično, zar ne?

Čak i dok posmatrate druge osobe kako nanose maskaru, uvidećete da i one otvaraju usta. Postoji objašnjenje za ovu neobičnu naviku! Zašto devojke uglavnom otvorenih usta stavljaju maskaru?

Izuzetaka, dakle, nema. Zašto je to tako, pojasnila je Blanka Kob, stručnjak za govor tela, piše Magazin Novosti.

– Fenomen otvorenih usta je podsvesna akcija. Uopšte niste svesni da to radite.

Iako izobličeno lice izgleda čudno, ono zapravo ima svrhu. Svako ko je ikada slučajno zabio četkicu maskare u oko zna da to nije baš prijatno iskustvo. Zato, kada potamnjujemo trepavice, trudimo se da oči budu što otvorenije i mirnije.

– Dva različita nerva kontrolišu mišiće koji otvaraju i zatvaraju vaša usta i gornje kapke, a ti nervi se nalaze blizu jedan drugom – ističe Kob.

– Vodeća teorija zašto se vaša usta otvaraju dok nanosite maskaru oslanja se na činjenicu da se ti nervi u jednom delu ukrštaju. Jednom kada naučite da tako nanesete maskaru, teško je svesno promeniti takvo ponašanje. Jednostavno, samo nastavljate da šminkate oči otvorenih usta.

Drugi stručnjaci, međutim, imaju jednostavnije objašnjenje – kada su vam usta širom otvorena, teže vam je da trepćete, pa otuda i lakše da nanesete maskaru. Ima smisla, zar ne?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar