U trendu

Izvini, sine, što ti nisam verovao

Oglasi u kojima se majke i očevi odriču sinova i kćeri i oduzimaju im pravo na porodično prezime zbog neposlušnosti, izneverenih očekivanja ili izbora bračnog druga decenijama su bili uobičajeni na stranicama naših dnevnih listova. Za razliku od toga, oglasne poruke u kojima se roditelji svojim naslednicima izvinjavaju nisu bile česte.

Ipak, upravo jedan takav oglas osvanuo je juče u najstarijem dnevnom listu na Balkanu. Izvinjenje oca sinu – iskren oglas koji je nasmejao i popravio raspoloženje mnogim čitaocima „Politike”.

Na 26. stranici otac Branko je poručio „Izvinjavam se svom sinu Đurić Iliji što nisam verovao da će da diplomira na ETF-u. Otac”.

Branko Đurić (56) za „Politiku” otkriva da je na ideju da ovo učini došao kad je u našoj rubrici „Među nama” video tekst iz četrdesetih godina prošlog veka u kojem se jedan otac takođe izvinjava detetu što nije verovao u njega.

A Ilija (27) je, kako Branko kaže, tatino poverenje malo uzdrmao pre nekoliko godina, kad je na Elektrotehničkom fakultetu po treći put upisao prvu godinu na smeru za telekomunikacije i izgubio pravo na budžetsko finansiranje.

– Tada je baš bila krizna situacija, ali on je rekao da će da se bori i da će završiti fakultet. Onda sam mu ja kazao, odnosno obećao: „Ako završiš, izviniću se javno!”. Uz svesrdnu podršku majke, koja, za razliku od mene, nije bila sumnjičava, on se borio i uspeo u tome – s ponosom i olakšanjem ističe Branko.

(Dejan Aleksić, Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.