U trendu

Izvršni direktor Levi’sa otkrio kako i koliko često treba da se peru farmerke, mnogi se ne slažu

Izvršni direktor Levi’sa pokrenuo je raspravu o tome koliko često trebate prati farmerke.

Prema njegovoj teoriji, trebali biste po svaku cenu izbegavati pranje farmerki u veš-mašini i čistiti samo delove koji su zaprljani kad je to potrebno.

– Nikada nisam rekao da ne perete farmerke. Ali pravi ljubitelji trapera nikada taj materijal neće staviti u veš-mašinu. Dakle, to je ono što ja radim – rekao je izvršni direktor Levi’sa Čarls Berg.

Dodao je da, ako mu na farmerke padne hrana, to će odmah očistiti, a, ako bio napolju i preznojio se u pantalonama, opraće ih pod tušem, prenosi IFL Science.

Iako ovo nekima može zvučati odvratno, postoje neki dokazi koji sugerišu da farmerke ostaju neverovatno čiste i bez pranja.

Godine 2011. istraživači s Univerziteta Alberta izveli su eksperiment koristeći prljave farmerke jednog od svojih studenata. Džoš Li nije prao farmerke 15 meseci, a onda ih je testirao na sve bakterije. Nakon toga ih je oprao u veš-mašini, nosio još dve sedmice i ponovo testirao.

Zanimljivo, nivo bakterija nije toliko značajno varirao. Farmerke su bile više-manje jednako čiste nakon dve sedmice nošenja kao i nakon 15 meseci bez pranja.

Iznenađena rezultatom
Rejčel Mekvin, vanredna profesorka na Univerzitetu Alberta, koja je provela istraživanje, bila je iznenađena rezultatima.

– Pronašla sam samo puno kožnih bakterija. To pokazuje da, barem u ovom slučaju, rast bakterija nije veći ako se farmerke ne peru redovno, prenosi avaz.ba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar