U trendu

Jahta Džefa Bezosa od pola milijarde evra na probnoj plovidbi

NJUJORK – Super-jahta „Kora“, u vlasništvu američkog milijardera i vlasnika kompanije Amazon Džefa Bezosa, vredna 500 miliona dolara, uočena je tokom probne vožnje, nakon što je isplovila iz Roterdama u februaru, preneo je danas Njujork Post.

Jahta je prošle godine izazvala kontroverzu nakon što objavljeno da će holandske vlasti morati da demontiraju most Koningshaven, kako bi brod sa jarbolima visokim 70 metara mogao da doplovi do otvorenog mora.

Posle negodovanja stanovništva, lokalni lideri su odlučili da brod bude odvučen sa lokacije izgradnje u drugo brodogradilište u obližnjem gradu bez jarbola, koji su naknadno vraćeni.

Održavanjae super-jahte „Kora“ košta oko 25 miliona dolara godišnje, a taj brod za razonodu može da primi 18 gostiju, i potrebna mu je posada od 40 ljudi.

„Kora“ je daleko od najskuplje jahte na svetu, jer je vrednost jahte „Histori Suprim“ procenjena na neverovatnih 4,8 milijardi dolara, a od 2011. godine u vlasništvu je anonimnog malezijskog biznismena.

„Kora“ ima tri palube, uključujući i jednu sa bazenom, a pridružiće se floti superjahti, helikoptera i aviona koje su već u posedu Bezosa i njegove devojke Loren Sančez.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar