Jedna žena nije proverila bankovni račun čitavih 60 godina, a onda ju je dočekalo veliko iznenađenje

Doduše, ne baš preveliko.

Svi danas imamo po nekoliko kartica, a na neke potpuno i zaboravimo pa nas dočeka neprijatno iznenađenje u vidu neke neplaćene kamate ili neplaćenog održavanja računa.

Jedna Škotlanđanka koja je ponovo otkrila da ima bankovni račun koji nije koristila skoro 60 godina šokirala se kada je saznala da se stanje od 2,5 funti (356 dinara) pretvorilo u 250 funti (35.604 dinara).

Kerol Alison (74) je uplaćivala po šiling na bankovni račun svake nedelje kada je živela sa svojom bakom sa šest godina. Džeparac je deponovan u štedionici poverenika, koja je kasnije postala banka TSB. Šest decenija kasnije pronašla je bankovnu knjižicu zaboravljenog računa dok je čistila svoju kuću. Kada je posetila banku, saznala je da dve i po funte koje je sakupila sada vrede 250 funti.

Kada račun nije korišćen 15 godina u Velikoj Britaniji, novac se šalje u Fond za povraćaj. Čak 35 banaka i građevinskih društava u toj zemlji je tu upisano, a zahvaljujući njemu Kerol može da podigne svoju štednju.

“Sećam se velikog sjajnog drvenog pulta u banci i bake koja nas je upoznala sa blagajnikom. On bi ručno popunjavao štednu knjižicu i onda bismo ponovo odneli naše knjižice kod bake. To je baš bila stvar za odrasle”, ispričala je penzionerka za BBC.

Kerol je dobila bankovnu knjižicu kada je njena baka umrla 1969. godine, ali je u međuvremenu zaboravila na nju. Ponovo ju je otkrila zajedno sa dve druge koje datiraju iz 80-ih.

“Mislila sam da probam jednu. Bila sam zaista zadovoljna i naglas sa se zahvalila svojoj baki kada su mi rekli da imam 250 funti. Rekli su da je kamata nastavila da teče sve to vreme. Sada ću da proverim koliko se nakupilo na druga dva računa. Ovo je veoma je uzbudljivo”, rekla je Kerol.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.