U trendu

Jedno od najčudnijih prijateljstava u Holivudu (video)

Od ispijanja čaja sa šimpanzom do popodneva provedenih u gledanju Diznijevih filmova, prijateljstvo Majkla Džeksona i Elizabet Tejlor jedno je od najčudnijih u Holivudu.

Spojio ih je zvezdani status, problematično detinjstvo i problemi sa drogom i tabletama, a njihova povezanost bila je istovremeno snažna i bizarna, piše Donald Boge u novoj knjizi ‘Elizabet i Majkl: Ljubavna priča kraljice Holivuda i kralja popa’ koja bi trebala da izađe krajem meseca.

Majkl se udvarao Liz velikim gestovima pa je tako pre njene posete sobu u kojoj je spavala obojio u ljubičastu boju kakve su joj oči. Ona mu je odgovorila tako što mu je poklonila slona dovezenog iz Azije.

Upoznali su se 1984. godine i imali su toliko toga zajedničkog da su smatrali kako su pronašli srodnu dušu. Iako je već sa osam godina postao zvezda pevajući u bendu sa braćom The Jackson 5, Majkla je otac Džo bukvalno mlatio, što je na njemu ostavilo posledice za ceo život. Liz je postala zvezda sa 12 godina, kad je glumila u filmu ‘National Velvet’, a otac joj je bio alkoholičar koji se iživljvao na njoj, ali o tome je retko pričala.

Majkl je u njoj probudio majčinsku stranu i ona je mislila da može da ga ‘spasi’, prenosi Dejli Mejl.

Kada su jednom pitali pevača da opiše Liz, rekao je: ‘Ona je kao mekano ćebe sa kojim obožavam da se mazim i sa kojom ću se uvek pokriti.’ Bogl piše da je Džekson bio opsednut glumicom i da je radio sve kako bi je upoznao, a onda i pridobio, ona je za njega bila san.

Na prvi susret Džekson je sa sobom poveo svoju šimpanzu. ‘Provodili smo sve više vremena zajedno i postali bliski prijatelji. Sve smo jedno drugom govorili’, rekla je Tejlor jednom prilikom, a on je te prve susrete opisao: ‘Toliko sam od nje naučio. Pričala mi je o Džejmsu Dinu, Klarku Gejblu, Spenseru Trejsiju i Montgomeriju Kliftu, kakvi su stvarno bili.’

On je njoj pričao kako se nosi sa rasizmom, a ona njemu kako se nosi sa slavom. Povezali su ih i zdravstveni problemi. On je patio od opekotina koje je zadobio snimajući reklamu za Pepsi ‘86. godine i od oboljenja kože, a ona je imala jake bolove u leđima i bokovima godinama.

Pevač je obasipao darovima – poklonio joj je 17-karatni dijamantni prsten, dijamantnu narukvicu, dijamantne ogrlice i skupocene satove. Upravo se pod njenim uticajem Majkl odselio iz porodične kuće 1987. i kupio 17 miliona dolara vredan ranč u Los Olivosu, koji će kasnije postati Neverland. Tamo joj je priredio proslavu venčanja za sedmog muža, Larija Fortenskija, 1991. i platio sve troškove koji su prešli milion i po dolara. Elizabet mu je zahvalila tako što mu je poklonila slona dopremljenog iz Azije.

Godine 1997. Majkl je iznenadio Liz pesmom napisanom posebno za njen 65. rođendan, ‘Elizabet, Volim te’.

U intervjuima je glumica više puta rekla da je njihova veza bazirana na ‘najčistijoj ljubavi koju je ikad upoznala’: ‘Mislim da niko ne zna koliko smo se mi voleli.’

https://www.youtube.com/watch?v=NPmYE5VfhAw

Liz je najviše bila uz njega kada su ga optuživali za seksualno napastvovanje dece. ‘Mislim da je Majkl apsolutno nevin i da će ga osloboditi. Provela sam mnoge noći na Neverlandu i nikad nisam videla ništa neprimereno. Tu se nije događalo ništa nenormalno. Smejali smo se i gledali puno filmova Volta Diznija.’

Majklova smrt 2009. gotovo je uništila Liz koja se opet borila sa sopstvenim zdravstvenim problemima. ‘Moje srce i moj um su slomljeni. Volela sam Majkla svim srcem i ne mogu da zamislim život bez njega. Imali smo toliko toga zajedničkog, odlično smo se zabavljali i voleli’, napisala je glumica tada na Tviteru.

I pevač je o njoj uvek imao samo reči hvale: ‘Mogu joj se poveriti i mogu joj verovati. U ovom poslu ne možete verovati svakom, nikad ne znate ko vam je prijatelj. Toliko je nepouzdanih ljudi oko vas. Elizabet mi je kao majka, ali i više od toga. Ona je prijateljica. Ona je Majka Tereza, princeza Dajana i Vendi – srodna duša Petra Pana.’

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.