U trendu

Jeo je travu i pio iz močvare: Dečak (4) samo čudom preživeo četiri dana sam u šumi (foto)

Četvorodnevna drama u ruskom gradu Jekaterinburgu okončana je srećno za Dimu Peskova (4) i njegovu porodicu. On je, naime, nestao tokom kampovanja sa svojim najbližima i četiri dana proveo usamljen u divljoj okolini Jekaterinburga, pišu svetski mediji.

Sve je počelo kad je otac Andrej poveo dečaka u šumu da naseku drva, ali malenom Dimi je to brzo dosadilo i tata ga je poslao da se vrati majci koja je bila udaljena tek 50 metara. Kako to već ide kod dece, Dima je nekako uspeo da skrene s puta i izgubi se.

– Bio sam baš glup, nisam mogao ni da zamislim da bi Dima odlutao – rekao je otac. Dima nakon toga više nije viđen u blizini kampa, a porodica je odmah prijavila njegov nestanak i bila pod nadzorom policije. Zbog sigurnosti su poslani na detektor laži kako bi se makla sumnja s njihovih leđa.

Roditeli malenьkogo Dimы, poterяvšegosя v gluhoй taйge pяtь dneй nazad, plačut ot radosti: bessonnыe noči, ne…

Gepostet von NamTV am Mittwoch, 14. Juni 2017

U potrazi je učestvovalo čak 2000 ljudi, a ceo slučaj je doveden na nacionalni nivo. Volonteri koji su učestvovali u potrazi locirali su Dimine otiske u blizini kampa, ali ronioci i dronovi nisu davali nikakve rezultate. Šanse za pronalaskom smanjile su se kad je uočen medved na tom području, ali nakon tri dana javili su se lokalni ribari sa prijavom da su primetili dečaka koji odgovara Diminom opisu.

Ipak, potragu je obustavilo nevreme, a idući dan dečak je pronađen kako leži u rupi od srušenog drveta, 7 kilometara od mesta nestanka. Inače, Jekaterinburg je udaljen 1700 kilometara od Moskve.

https://www.facebook.com/artyom.timeyev/posts/1513285678703713

– Kad smo ga pronašli, Dima je bio promrzao i mokar, po telu je imao bezbroj ujeda komaraca, a kad se malo smirio i došao k sebi ispričao nam je da je jeo travu i pio vodu iz močvare – rekao je junak Pavel Karpenko, pripadnik specijalne policije koji je pronašao dečaka.

Dima je odvezen u bolnicu gde se popravlja od povreda i stresa, a porodica će ga ubuduće sigurno imati na oku, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar