U trendu

Još jedan HIT u „Slagalici“: Zna li iko tačne odgovore? (video)

Kviz Slagalica koji se emituje na Prvom kanalu RTS-a, već dugo godina je jedan od najgledanijih programa na televiziji u kojem rado učestvuju kako sami takmičari, tako i čitave porodice koje prate kviz putem malih ekrana.

Zadaci koji su pažljivo pripremljeni često umeju da pošteno „pregreju“ mozak i nateraju kako takmičare, tako i gledaoce da se pošteno pomuče da dođu do tačnog rešenja. Pre tri dana, u igri „Spojnice“ takmičari su imali zadatak da pravilno povežu rodbinske odnose ženskih srodnika sa njihovim opisnim imenima, tačnije, sa izrazima koji se u toj rodbinskoj liniji koriste kod nas.

Takmičar koji je imao ispred sebe takav zadatak, bez problema je dao tačne odgovore, ali prava polemika se ipak povela tamo gde i uvek – na društvenim mrežama.

Naime, kada se na Fejsbuku pojavio skrinšot zadatka bez rešenja, mnogi su komentarisali kako bi se pošteno obrukali kada bi morali da objasne svaki pojam, pošto sem standardnih kao što su svekrva, snaja, tašta i strina, baš i ne bi mogli iz prve da pogode u kakvom su rodbinskom odnosu sa nekim narodnim nazivima.

Da li vi znate ko vam je šurnjaja, a ko zaova?

(Blic)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.