najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Jugosloven u trci za najduhovitiju osobu na svetu

Stendap komičar Peđa Bajović, koji nastupa pod zastavom Hrvatske, a za sebe tvrdi da je Jugosloven, učestvovaće ove godine u trci za najduhovitiju osobu na svetu na drugom svetskom takmičenju stand-up komedije u Los Anđelesu.

Bajović će se takmičiti u konkurenciji od 89 komičara iz 56 zemalja i tamo će Amerikancima objasniti bivšu Jugoslaviju.

„Imam takvu bio-geografiju, i da hoću, ne mogu reći da sam samo Hrvat, Srbin, Bosanac ili Crnogorac. Najlakše bi mi bilo reći da sam Jugosloven, ali to je kao kada bi neko odande rekao da je – Sovjet!“, objašnjava Peđa.

Kako kaže iako je rođen u Crnoj Gori, odrastao je u Srbiji, gde mu roditelji i dalje žive, dok je studentske godine proveo u Beogradu.

Nakon odrastanja u Požegi, sledi odlazak u Mostar, Sarajevo, a nešto kasnije u Banjaluku, da bi od 2002, nakon dvogodišnjeg boravka u Americi, postao Zagrepčanin.

„Došao sam u Zagreb zbog posla, a ostao zbog ljubavi! A znate kako kažu – odande si odakle ti je žena!“, rekao je Bajović.

Peđa Bajović jedan od pokretača scene stand-up komedije u regionu, a bio je prvi promoter koji je iz Beograda dovodio komičare u Zagreb.

„Možda je naziv takmičenja “The Funniest Person in the World“ pomalo pretenciozan, ali meni je njihov poziv da se prijavim bio svojevrsno priznanje za sve ovo što sam napravio u prethodnih desetak godina“, rekao je Bajović.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike