Kada biste bili Novak Đoković, šta biste sve uradili?

O Novaku Đokoviću možemo pisati hvalospeve unedogled. Sa svojih 29. godina je postigao kao retko ko. Svetski broj jedan u tenisu, osvajač brojnih Gren slemova od kojih mu je najdraži, kako sam kaže, nedavno osvojeni Rolan Garos, najbogatiji Srbin, voljeni sin, suprug i otac..

Novakove najznačajnije titule do sada su svakako njegov prvi Gren slem Australian Open 2008. godine, zatim isti turnir 2011. godine u kojoj je osvojio i još dva Gren slema: kako mnogi kažu najveći i najpoznatiji Vimbledon i US Open. Prethodno ovim uspesima, mnogi stručnjaci su taj tren označili kao početak njegove vladavine kasnije u tenisu, osvojio je 2010. sa reprezentacijom Srbije Dejvis kup čime je našoj zemlji po prvi put sa saigračima iz reprezentacije doneo tu prestižnu titulu.

Najviši plasman na ATP ranglisti je svakako i njegova trenutna pozicija na njoj, a to je prvo mesto na kome se nalazi od 4. Jula 2011.

Novak je i pored slave i popularnosti ostao prizeman. Njega ne možemo videti po žurkama i klubovima, već je pravi porodičan čovek, što voli da ističe svuda. Na turnirima ga često, pored tima prati porodica, roditelji i dva brata, kao i supruga Jelena. Sa Jelenom se zabavljao skoro deset godina, a upoznali su se dok još Novak nije postao popularan. Kao kruna njihove ljubavi je došla svadba 2013. godine a godinu dana kasnije rodio im se sin Stefan.

Ni to nije sve, Novak je nedavno postao igrač koji je na turnirima zaradio više od 100 miliona dolara. Naime, ukupno Đokovićevo bogatstvo, od turnirskih nagrada, sponzora i svega što poseduje, procenjuje se na 140 miliona dolara, što tokom karijere nije stekao nijedan sportista iz Srbije.

Nedavno je fondacija „Novak Đoković“ donirala blizu 700.000 evra za rekonstrukciju i adaptaciju škola i vrtića u 20 gradova u Srbiji. Novac je namenjen za obnovu škola i vrtića opštinama koje su bile pogođene poplavama, kao i u nedovoljno razvijenim sredinama, a u planu je i kupovina nameštaja i opreme za sve obnovljene objekte. Fondacija će i dalje nastavljati da pomaže ugrožene objekte u Srbiji, a ponajviše sve ono što fali deci kako bi se normalno razvijala i rasla u zdravoj sredini.

Novak je zbog svih svojih dostignuća i ličnosti osoba vredna divljenja, a mi se pitamo, šta biste vi, da ste na njegovom mestu, sve uradili?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.