Kakav lik: zadavio PUMU golim rukama! (video)

U nacionalnom parku u Koloradu zapanjeni nesvakidašnjim ishodom susreta sa opasnim predatorom.

AMERIKANAC je golim rukama zadavio pumu koja ga je zaskočila dok je džogirao kroz Stenovite planine nadomak Denvera.

Trkač, čije ime nije otkriveno, čuo je veliku mačku iza njega i čim se okrenuo ona je skočila na njega i počela da ga kasapi. Grebala ga je i grizla po licu, nogama i rukama, ali je on izgleda nekako uspeo da je obori, legne preko nje i počne da je davi.

Čovek je posle sam došetao do bolnice gde mu je ukazana pomoć o konstatovane teške povrede, ali nije životno ugrožen.

Predstavnica za medije nacionalnog parka u kom se odigrala drama Rebeka Farel zapanjena je nesvakidašnjim ishodom susreta sa opasnim predatorom.

– Ovo je neverovatna priča. Svi su zbunjeni i impresionirani. Nije imao nikakvo oružje, čak ni nož ni motku. Kako je uspeo? – pita se službenica.

Telo pume teške oko 26 kilograma nađeno je na mestu gde je napravila poslednju grešku. Testirano je na besnilo, a obdukcija je potvrdila da je gušenje bio uzrok smrti.

– Dodatnom istragom i pregledom leša životinje potvrdili smo iskaz žrtve napada da je uspeo da zadavi pumu u samoodbrani. Trkač je opisao da je čuo nešto iza sebe i okrenuo se da istraži. Puma se bacila na njega u ugrizla ga prvo za lice i zglob šake, ali se on otrgao i posle borbe uspeo da je usmrti – opisalaje slučaj portparolka Farel.

Menadžer nacionalnog parka u Koloradu Mark Lesli istakao je da je čovek uradio sve što je mogao kako bi preživeo i savetovao drugima da slično postupe u slučaju napada.

(Novosti Online, telegraph.co.uk)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.