U trendu

Kakav ludi provod

Pred novogodišnje praznike svi gradovi sveta nastoje da izgledaju što je moguće lepše. To postižu raznim svetiljkama, ukrasima, jelkama ili vatrometom.

Njujork, najuzbudljivija i najblistavija metropola u SAD, meka potrošnje, umetnosti i trgovine, nudi svakome odmor za dugo sećanje. Kažu da doći u Njujork pred Božić predstavlja izvanredan doživljaj koji ćete pamtiti i prepričavati celog svog života. Jedno je sigurno – tu svako može kupiti odgovarajući poklon prema svom ukusu, ali i novčaniku. Rokfeler centar je grad u gradu. Tu je i ogromna jelka, ukrašena sa neverovatnih 18.000 svećica, koja na nabolji način svedoči o tome da je decembar mesec svetkovina. Volstrit, centar biznisa, gde su koncentrisane banke i berza, takođe je praznično dekorisan. Sve šljašti i blešti, a i tu se nalazi predivno ukrašena jelka. U Velikoj jabuci počinje ludilo božićne i novogodišnje kupovine. Deda Mraz čeka na vas na svakom koraku. Ovde zaista možete naći sve što vam duša zaželi. Central park sa svojom velikom površinom predstavlja i zelena pluća grada, a tokom zimskih meseci može se klizati na zaleđenom jezeru. U ponoć, velika kugla pada sa mnoštvom balona – to je već prepoznatljiv prizor iz Njujorka.

Kao i svake godine, i ove je prvi doček Nove godine bio u Australiji, a poslednji na Havajima.

Kad je reč o vatrometu, bar do sada, najveći je bio na obali Rija u Brazilu, a najlepši u Parizu na Ajfelovoj kuli. Ipak, za lepotom Grada svetlosti nije zaostajao ni Madrid, kao ni Rim. Najveličanstveniji je već godinama u Sidneju u Australiji, na mostu iznad čuvene sidnejske opere. Najveće zvono uvek zvoni 12 puta u Japanu. Akropolj u Atini bio je sav crven od svetlosti i u dimu vatrometa. U Laponiji, rodnoj zemlji Deda Mraza, Nova godina je dočekana uz venčanje u igloima. U Argentini sve ide uz tango, a u Austriji uz zvuke valcera.

Negde pod snegom, negde na suncu, na plaži ili u pustinji. Tako je bilo prošlih godina, pa i ove.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.