Kakav maler: Pao mu kofer na glavu, tek presadio kosu

Italijan koji je u Istanbulu uradio transplantaciju kose, tuži tursku avio kompaniju “Turkiš Erlajns” za štetu koja mu je naneta kada mu je u avionu na tek operisanu glavu pala putna torba, piše agencija Dire.

Muškarac 37 godina poreklom iz Taranta, na jugu Italije, tužio je tursku kompaniju tek sada, posto se nakon nekoliko meseci posle operacije pokazalo da mu je transplantirana kosa uspešno izrasla na svim mestima, izuzev na onome gde je bio udaren torbom.

Sve se, kako piše agencija, dogodilo u novembru prošle godine, kada je putnik dan nakon operacije krenuo nazad kući.

Da bi zaštitio tek operisanu glavu, pokušao je da uzme iz pretinca iznad sedišta jastučić, ali mu je na glavu pala putnička torba. Rana je prokrvarila, osoblje mu je pomoglo da se očisti i sve bi se završilo na tome, da nakon nekoliko meseci posle operacije, kosa na “udarenom” mestu nije izrasla pogrešno.

Prema agenciji koja je specijalizovana za međunarodne sporove “Studio 3A”, putnik traži odštetu od 135.000 hiljada evra.

Aviokompanija u ovom slučaju ne može u svoju odbranu da kaže “da su bile preduzete sve neophodne mere zaštite putnika”, jer prema međunarodnim pravilima tako nešto se može uzeti u obzir samo ako je tražena šteta veća od sume koju traži Italijan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.