Kakav miks

Ljubitelji pice mogu da isprobaju još jednu vrstu koja je odnedavno dostupna i širim narodnim masama. Prava novotarija, ili još jedna kulinarska ludorija? Pročitajte, pa ocenite sami. U Italiji se pojavio novi proizvod. Njegov izumitelj je Rosano Boskolo. On je kombinovao dva najpopularnija proizvoda ove zemlje, a to su kornet za sladoled i pica, naravno. U kulinarstvu je, izgleda, sve dozvoljeno, pa čak i ovako nešto. Kako li izgleda ta pica u kornetu, zapitaćete se sigurno. Otprilike ovako.

Ovaj proizvod ima i svoje ime – zove se „conopizza“. Proizvod je prvi artikal brze hrane koji niti može da curi, niti vlaži u rukama. Sa tim problemima ste se sigurno susreli konsumirajući i picu i sladoled. Ova pica u kornetu ima osnovu od testa, kao i svaka druga pica. Razlika je u tome što je ovde testo u obliku korneta. Preliv je klasičan, od paradajza i mocarele. Zahvaljujući specijalnoj pećnici koju je izmeo Rosano Boskolo, testo na ovaj način ostaje hrskavo. Preliv oslobađa manje tečnosti nego što je to uobičajeno, pa ruke ostaju čiste tokom jela.

Ova „conopizza“ prvi put je predstavljena na nedavno održanom Sajmu restoraterskog dizajna u Milanu. Trenutno se prodaje u dve prodavnice u severnoj Italiji, i to po ceni od 2,80 evra. Zasad su dostupne tri vrste ove „conopizze“: – margherita, capricciosa i marinara.

Ako ste pravi i istinski ljubitelj dobre pice, morate da isprobate i ovu vrstu. Kako je ovu picu u kornetu još uvek nemoguće naći u našim prodavnicama, ko zaista želi da je proba, može jedino da se prošeta do Italije. Ko ne želi da putuje, ostaje mu jedino da sačeka da se ovaj čudnovati proizvod pojavi i u našim picerijama. Možda će se dotad pojaviti još neki zanimljivi ukusi ili čak i oblici.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.