U trendu

Kako Bil Gejts troši svoje bogatstvo

Bil Gejts je druga najbogatija osoba naše planete ove godine, ali ga prati reputacija skromnosti.

Suosnivač Majkrosofta kupio je vilu u Kaliforniji po ceni od 43 miliona dolara u martu ove godine, ali to je samo jedan od retkih trenutaka u kojima on troši toliki novac.

1994. godine  potrošio je 30,8 miliona dolara na aukciji, kako bi se dočepao Codex Leicester, dnevnika Leonarda da Vinčija na 72 strane gde se nalaze njegovi naučni zapisi i skice. Napisan između 1506. i 1510. godine, ovaj žurnal se nalazi u masivnoj biblioteci Bila Gejtsa, a on ga povremeno pozajmljuje brojnim muzejima.

Kako je sam rekao, jedina stvar na koju je potrošio ogromnu količinu novca jeste njegov privatni avion vredan 40 miliona dolara. Slavni biznismen je objasnio da svoj avion koristi tokom poslovnih putovanja, kojih ima zaista mnogo.

Poznato je da Gejts živi u Vašingtonu, u vili od 127 miliona dolara, gde se nalazi soba sa trampolinom i plafonima koji su visoki šest metara. Kako je jednom prilikom izjavio, on obožava tu sobu, jer su njegova deca baš tu provodila najviše vremena.

S obzirom na do da se njegovo bogatstvo procenjuje na 114 milijardi dolara, Gejts troši samo delić kada kupuje sve te skupocene stvari.

Tokom godina, njegova supruga i on su donirali veliki deo svog imetka brojnim organizacijama koje se bave poboljšanjem globalnog zdravlja i obrazovanja, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.