Kako je nastala pesma „Pukni zoro“: Ni rođena majka mu nije verovala da je on napisao

Numera ‘Pukni zoro’ oduševila je publiku koja je prvi put imala priliku da ovu baladu čuje 2010. godine u filmu ‘Montevideo, Bog te video’. Mnogi su tada pomislili da je pesma nastala pre mnogo vremena, neki da korene vuče još iz Prvog svetskog rata, ali to je daleko od istine.

Autor ove prelepe pesme je Robert Pešut Magnifiko. Njegova muzička karijera počela je još 1990. godine, međutim, šira javnost je čula za njega nakon komponovanja muzike za filmove „Montevideo, bog te video“ i „Montevideo, vidimo se“.

Kaže da mu mnogi nisu verovali da je upravo on autor ove pesme, s obzirom da ona zvuči kao da je stara i otpevana za vreme ratova koje je naša zemlja vodila.

„Bjela mi je tražio da bude novo, a da opet bude staro… Kasnije su kružile legende o tome ko je pesmu napisao, čak se pričalo da je zapis nekog starog ratnika ali nije, napisao je jedan Ljubljančanin, to jest ja! Mnogi u to nisu mogli da poveruju, čak sam i svoju majku jedva ubedio da sam ja stvorio „Pukni zoro“. Za saradnju između Bjele i mene najviše je kriva njegova supruga Maja“, našalio se svojevremeno poznati muzičar, gostujući u „Šarenici“.

Pesmu je posvetio svom dedi, koji je bio vojnik na Solunskom frontu u Prvom svetskom ratu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.