Kako je rat zaustavio TV seriju

Sećate li se američke serije pod nazivom „Na tajnom zadatku“ i kako je odjednom prekinuta? Evo i razloga.
„Na tajnom zadatku“ je drama o američkim tajnim agentima koja je kratko prikazivana u proleće 1991. godine. Glavni glumci u njoj bili su Entoni Džon Denison (Anthony John Denison) i Linda Perl (Linda Purl) kao Dilan i Kejt del’Amiko, muž i žena koji dele isto zanimanje – oni su špijuni u američkoj obaveštajnoj službi. Serija je prikazivala avanture ovog para u kojima su oni nastojali da usklade zahteve svoje ponekad smrtonosno opasne profesije s odgojem svoje dvoje dece.
U seriji je učestvovao i glumac Džon Ris Dejvis (John Rhys-Davies) kao Flin, još jedan operativac u timu, koji je takođe smrtonosni ubica.
Iako je odlično primljena od strane gledalaca i kritike i s visokim očekivanjima za jednu televizijsku seriju, serija „Na tajnom zadatku“ je imala lošu sreću. Naime, na nju je uticao početak rata u Persijskom zalivu 1991. godine. Radnja dvodelne epizode pod nazivom „Žrtvovanje“ govorila je o upućivanju američke misije protiv Iraka. Supružnici Del’Amiko su se infiltrirali u Irak na samom početku njegove invazije na Kuvajt, a epizoda kulminira američkim vojnim udarom na zemlju. U noći kada je bilo predviđeno prikazivanje prvog dela ove epizode zbivanja u realnom životu su kulminirala i rat je zaista počeo. Prikazivanje ove epizode bilo je odloženo na neodređeno, a i cela serija je odmah ukinuta. Nakon završetka rata, nastavljeno je prikazivanje još nekoliko epizoda, ali je ubrzo posle toga serija i zvanično otkazana. Oba dela ove kontroverzne epizode ipak su prikazana nakon završetka rata i nakon što je serija bila ukinuta. Dve epizode su spojene i prikazane kao film pod nazivom „Pre oluje“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.