U trendu

Kako naučiti engleski jezik?

Japanci uče engleski jezik uz Obamine govore!
Japanci koji žele da nauče engleski jezik izdali su knjigu o govorima američkog predsednika Baraka Obame za bolje učenje engleskog jezika. Ovu knjigu prati i CD, i zajedno su nacionalni bestseler u Japanu!
Na desetine učenika koji uče engleski jezik u Tokiju uče napamet Obamin čuveni govor s konvencije Demokratske stranke iz 2004. godine kako bi poboljšali svoje razumevanje i izgovor ovog jezika.
Knjiga pod nazivom "Govori Baraka Obame" rasprodata je u 420.000 kopija od svog puštanja u prodaju 20. novembra prošle godine. I odmah je bila veliki hit koji niko nije predvideo.
Svaka knjiga prodata u preko 100.000 kopija u Japanu, koji ima populaciju od 128 miliona stanovnika, smatra se uspehom, a prodaja publikacija na stranom jeziku retko prelazi 20.000 kopija.
Obamina knjiga govora došla je drugo mesto na japanskoj listi bestselera.
Ova knjiga od 95 strana sadrži Obamine govore, uključujući i onaj s konvencije iz 2004. godine, veliki broj stranačkih govora i njegov pobednički govor nakon što je pobedio Hilari Klinton i osigurao nominaciju demokratama. Svaki tekst na engleskom jeziku ima i svoj prevod na japanski.
Jednostavnost govora za kampanju čini ih očiglednim izborom za dobar instrument za učenje engleskog jezika.
Izdavači navode i sledeće: "Mi ne objavljujemo govore svakog američkog predsednika. Da li biste vi kupili tekst govora bivšeg predsednika Džordža Buša?" Definitivno ne!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар