U trendu

Kako ne raditi, a dobijati platu?

Ubedljivo najprodavaniji CD-ROM u Nemačkoj je, tokom januara meseca 2001, bilo izdanje sa uputstvima o tome kako izlažirati bolest, prevariti doktora i dobiti bolovanje. Ovo izdanje nastavlja da se dobro prodaje, jer je zaista lepo ništa ne raditi, a dobijati platu.

Pomenuti CD sadrži detaljna uputstva o tome kako se pripremiti za lekarski pregled i kako simulariti neko od 15 ponuđenih oboljenja. Ako ste za kratkotrajno odsustvo, tu je migrena koja može da traje do nedelju dana, a ako ste zaista umorni od posla i svega vam je preko glave, ponuđeni su teški problemi sa kičmenim stubom koji mogu da vam obezbede nekoliko meseci ugodnog lenčarenja.

Bestseler-izdanje detaljno opisuje tok pregleda za simptome koje ste prijavili lekaru i sve moguće sitnice na koje treba da obratite pažnju, ne bi li izbegli da budete otkriveni. Ako prođete lekarski pregled uspešno i dobijete dijagnozu, postoji i problem kako izbeći terapiju. Recimo, ako je žena uspela da uspešno izlažira upalu jajnika, nije ni malo prijatno dobijati injekcije. CD-ROM i tu priskače u pomoć, nudeći rešenja i sve moguće razloge zbog kojih bi lekari morali da odustanu od insistiranja na terapiji.

Zdravstveni radnici su „namirisali“ ovu pojavu, pa su se u mnogim medicinskim publikacijama pojavila upozorenja za lekare i mere koje trebaju da preduzmu, ne bi li otkrili „lažnjake“. Samo da ne preteraju u istrazi, pa da počnu da izbacuju ljude sa stvarnim problemima iz svojih ordinacija!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.