Kako ukloniti sitne ogrebotine sa telefona?

Pametni telefoni i drugi uređaji sa displejima osetljivim na dodir pravi su magnet za grebanje. Sa većim oštećenima ćete morati da naučite da živite ili da menjate displej, ali one manje možete da uklonite na jedan od sledećih načina. Naravno, prvo isključite telefon i nemojte ga puniti dok se bavite saniranjem ogrebotina!


Pasta za zube – Istisnite malo paste za zube (veličine zrna graška) na mekanu, po mogućstvu mikrofiber krpu i nežnim, kružnim pokretima, bez previše pritiska, prelazite preko mesta na kojem su se pojavile sitne ogrebotine. Ukoliko se ogrebotine vide i dalje ponovite postupak. Pošto završite sa procedurom reparacije očistite displej vlažnom krpom i uklonite višak paste.

Paste za uklanjanje automobilskih ogrebotina – Viđamo ih na TV prodaji i mogu se kupiti u bilo kojoj prodavnici auto kozmetike. Nisu skupe, a lako se nanose (mekom krpom) na displej telefona, takođe kružnim poketima, i mogu značajno da smanje dubinu i broj ogrebotina.

Soda bikarbona – Pomeštajte sodu bikarbonu i vodu u sledećoj razmeri: dve trećine sode bikarbone i jednu trećinu vode. Mešajte dok se ne formira gusta pasta. Mekom krpom zrno paste nanesite na displej telefona i kružnim pokretima prelazite preko ogrebotina. Višak paste skinite vlažnom krpom i ispolirajte displej.

Puder za bebe – Funkcioniše na isti način kao i soda bikarbona, ali je nežniji.

 

 

 

Izvor: Vestionline

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike