U trendu

Kako vanzemaljci mogu da kontaktiraju ljude? Signali na koje treba obratiti pažnju

Stručnjaci američke Nacionalne akademije nauka (NSA) identifikovali su mogućnosti koje omogućavaju vanzemaljcima da dođu u kontakt sa ljudima. Ovo prenosi dnevni list „San“.

Novinari se pozivaju na dokument objavljen na sajtu organizacije, prema kojem naučnici ne poriču postojanje vanzemaljskog života:

„Ako uzmemo u obzir da je naša galaksija samo jedna od milijardu drugih galaksija u svemiru, onda najverovatnije nismo sami.“

Stručnjaci NSA su u materijalu opisali načine koji omogućavaju vanzemaljcima da uspostave kontakt sa stanovnicima Zemlje.

Jedna od metoda o kojoj su naučnici razradili je laser – moćni impulsi mogu da putuju na velike udaljenosti. Prema astrobiologu Dejvidu Grinspunu, napredne civilizacije bi možda mogle da pomeraju zvezde: „Mogle bi da naprave nešto što bi bilo vidljivo izdaleka širom galaksije. Stručnjaci kažu da vanzemaljci mogu privući pažnju raznim velikim znacima. Interesovanje naučnika je stoga izazvala zvezda KIC 8462852, koja je neobjašnjivo imala veoma nepravilno i neobično bleštanje poslednjih nekoliko godina, prenosi poljski Sputnjik.

U zaključku, autori su primetili da vanzemaljci mogu da da šalju signale putem radio-talasa.

„Naravno, ovo sugeriše da vanzemaljci ne samo da misle kao mi, već imaju istu tehnologiju“, primetili su naučnici NSA.

U aprilu 2021, Mičio Kaku, profesor teorijske fizike, izjavio je da bi kontakt sa naprednom vanzemaljskom civilizacijom mogao biti opasan. Kaku je primetio da je verovatnoća kontakta ljudi sa vanzemaljcima u bliskoj budućnosti veoma velika.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)