U trendu

Kanađanka – nova mis univerzum

Natalija Glebova (Natalie Glebova), kraljica lepote iz Kanade, ponela je titulu mis univerzum za 2005. godinu na ceremoniji održanoj 30. maja u Tajlandu. Dvadesettrogodišnja emigrantkinja iz Rusije krunisana je karakterističnom „paun“ krunom na kraju TV prenosa 54. godišnjeg takmičenja u lepoti. Glebova radi u Kanadi kao model i kao motivacioni govornik (neka vrsta gosta savetnika) u osnovnim i srednjim školama.

Za prvu pratilju izabrana je mis Portorika – Sintija Olavarija (Cynthia Olavarria). Druga pratilja je mis Dominikanske Republike – Renata Sone (Renata Sone). Treća pratilja je mis Meksika – Laura Elizondo (Laura Elizondo), a četvrta pratilja je mis Perua – Debora Sulka (Debora Sulca).

Učesnice su se predstavile žiriju u tri kategorije: nacionalni kostim, kupaći kostim i večernja haljina. Prvih pet devojaka bile su ujedno i finalistkinje koje je čekao i kraći intervju. Prošlogodišnja mis univerzum – Dženifer Hokins (Jennifer Hawkins), inače, mis Australije, krunisala je svoju naslednicu krunom od dijamanata i kultivisanih bisera koja vredi čak 250.000 dolara. Nakit je dizajnirao zvanični sponzor ceremonije – „Mikimoto“.

Natalija Glebova je brineta zelenoplavih očiju. Rođena je u Rusiji, a njena porodica je pre 11 godina emigrirala u Kanadu. U konkurenciji 81 devojke iz čitavog sveta – od Albanije do Zambije, Glebova je bila najlepša. Kuriozitet je da su svih pet finalistkinja ovogodišnjeg takmičenja bile brinete.

Domaćini ceremonije bili su kao i ranijih godina televizijski voditelji Bili Buš (Billy Bush) i Dejzi Fuentes (Daisy Fuentes), glumica i model. Oko 600 miliona gledalaca pratilo je uživo takmičenje za mis univerzum. Ceremonija izbora za mis univerzum satelitski je prenošena u čak 170 zemalja.

Našu zemlju je ove godine predstavljala dvadesetšestogodišnja studentkinja Jelena Mandić, koja nije uspela da se plasira među 15 finalistkinja.

Koristan link:
Miss Universe

Mis univerzum – raniji članci:

Mis univerzum 2001.
Mis univerzum – Papićeva treća pratilja
Mis univerzum 2003.
Mis univerzum 2004.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.