U trendu

Karipska gozba

Letovanja su uvek najlepša. Još ako su u pitanju daleki i egzotični krajevi, nema ništa zanimljivije od toga. Ipak, čak i ako ne možete da putujete tako daleko, priuštite sebi divan osećaj egzotike koji nude južna mora i iznenadite sebe i svoje goste ribom, piletinom i kokosom.

Evo nekoliko specijaliteta sa Kariba kojima ćete oduševiti sve prisutne. Večeru započnite čorbom od račića i krompira. Kao glavno jelo neka uslede zapečena papaja sa pilećim mesom, pečena pileća krilca sa kokosom, jagnjeći ražnjići sa paprikom i bananama i riblji file sa kokosovim mlekom. Neka na stolu budu sve moguće vrste mesa i ribe, pa neka gosti sami biraju. Možda sva ova jela nama zvuče pomalo neobično, ali to je samo na prvi pogled, jer će vas ukusi i mirisi brzo osvojiti. Za desert pripremite ananas kup sa belim rumom.

Naravno da ćete i sto morati da ukrasite u duhu Kariba i egzotike. Nabavite nekoliko palminih grana i malo egzotičnog cveća. U vazi možete napraviti neki cvetni aranžman koji će stajati nasred stola, a možete grane palme sa cvećem hibiskusa, recimo, staviti na sam sto, ispod i između tanjira koje služite. Ako imate pri ruci nekoliko većih školjkica i morskog puža, stavite i njih na sto. Stavite i poneki kokosov orah, jer će sve to doprineti jedinstvenom izgledu egzotičnih Kariba. Neka vam tanjiri i escajg za goste, kao i salvete budu šarenih boja.

Za kraj vam ostaje da pripremite neko dobro piće, sipate ga u čaše raznih boja, ukrasite slamčicama, kišobrančićima, korom pomorandže ili listićem mente. Tako i u ovim hladnim danima, dok željno iščekujemo toplije dane, možete imati dah daleke egzotike u svojoj kući.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar