Kina spotom na Jutjubu predstavlja petogodišnji plan

Animirani video objavljen preko interneta pokušava kroz humor i pesmu da objasni novi kineski petogodišnji plan za 2016-2020, o kome ove nedelje raspravlja rukovodstvo Komunističke partije Kine.

Četiri animirana lika sa instrumentima u stihu pevaju na engleskom „ako želiš da znaš šta Kina priprema zainteresuj se za ‘šisanvu'“, što je na kineskom trinaesti petogodišnji plan, šisan znači 13, a vu znači pet.

Trominutni video juče je objavljen preko Jutjub naloga državne agencije Sinhua, u isto vreme kada se sastaje Centralni komitet Komunističke partije Kine da u plenumu do četvrtka iza zatvorenih vrata definiše mapu puta za narednih pet godina.

Četiri glavna lika u dekoru 1970-ih pojavljuju se na folksvagen kombiju, na lokvanjima i na velikom Kineskom zidu, a tu promiču i velika plastična patka i dinosaurus.

Pesma koju pevaju na engleskom, sa titlovima takodje na engleskom, hvali kineske stručnjake i vlasti za njihova istraživanja i stotine sednica debata.

Video snimak napravio je studio za animaciju Fusinglušang, koji je već ranije pravio propagandne filmove u stihu i privlačne za stranu publiku.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.