Kiseonik za šankom

Ulazite u kafić, sedate za sto, naručujete kiseonik. Cena – 20 dolara. Možete da ga konzumirate „solo“ ili ga iskombinujete sa nekim pićem. Deluje blesavo? Naravno, ali je to ipak moguće uraditi u japanskim kafićima.

Pored klasične ponude, tamo je novi hit postao kiseonik u ambalaži koji proizvodi fabrika u Minato-u. Potražnja za ovim „osvežavajućim napitkom“ raste, toliko da mnogi predviđaju da će ovaj proizvod postati uobičajen u onoj meri u kojoj je to i mineralna voda.

Novi biznis, očigledno, ima svetlu budućnost, s obzirom na činjenicu da se i u SAD otvaraju „O2“ kafići, gde gosti udišu vazduh sa 40% čistog kiseonika. Po rečima stručnjaka, konzumiranje O2 povećava nivo kiseonika u krvi, „bistri“ glavu, osvežava i oslobađa od stresa. S obzirom na ovakve preporuke, najveći potrošači novog proizvoda su upravo oni koji koriste pauzu za ručak, posle koje se vraćaju na posao.

Zapakovani kiseonik se pojavljuje u više varijacija, a jedna od najpopularnijih je „O2 sa mirisom limuna“: kažu da je ovaj „koktel“ posebno dobar za opuštanje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.