Klinton nastupa u San Remu?

Klinton se nedavno iselio iz Bele kuće i zvanično predao vlast u ruke Džordža Buša. Šta trenutno radi i kako mu ide? Po svemu sudeći, nije mu nimalo loše, jer više ne mora nikom da polaže račune o svom seksualnom životu, obaveze su manje, a lova koju zarađuje mnogo veća.

Sa svih strana „pljušte“ ponude za gostovanja i predavanja. Univerziteti, organizatori konvencija i TV-stanice kao da se utrkuju u tome ko će uspeti ga privoli na gostovanje i pri tome mu to i „debelo“ plati. Jake Siewert, njegov predstavnik za štampu, tvrdi da je bivši predsednik dobio više od 100 ponuda za govore i predavanja, a prosečni ponuđeni honorar po jednom takvom gostovanju iznosi 100.000 dolara. Jedna od skorašnjih ponuda potiče od dablinskog Trinity koledža, koji je spreman da za predavanje plati čak 150.000 dolara.

Ipak, za sada je rekordna suma koju nude organizatori najvećeg italijanskog muzičkog festivala. Ako Klinton pristane da u San Remu odsvira par melodija na svom saksofonu, čeka ga 250.000 dolara! Pregovori su u toku, a doskorašnji predsednik SAD se još nije izjasnio. Predavati ili svirati, pitanje je sad? Najverovatnije će biti i jedno i drugo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.