Ko je mladić koji poseduje „pola Londona“?

Sedmi po redu vojvoda od Vestminstera od pokojnog oca nasledio je imetak vredan 7 milijardi funti (8,1 milijardi evra) i to u dobi od samo 25 godina. Kako prenose britanski mediji, mladić sada poseduje ‘pola Londona’.

Hju Ričard Luis Grosvenor, poznat i po tituli grof Grosvenor, takođe je nasledio i dvorac Iton Hal, koji je u vlasništvu porodice još od 15. veka.

Grosvenor ima još tri sestre, ali on je jedini sin i samim tim i naslednik vojvode od Vestminstera koji je preminuo u utorak u 64. godini. Bio je i najmlađi kum malom princu Džordžu, sinu princa Vilijama i vojvotkinje Kejt.

Hju do sada uglavnom nije bio u žiži javnosti, ali poznato je da je 21. rođendan proslavio raskošnom zabavom sa 800 zvanica, koja je koštala oko 5 miliona funti. Goste su zabavljali komičari i muzičari a jedan od gostiju bio je i princ Hari.

Novi vojvoda od Vestminstera radi kao menadžer u kompaniji koja se bavi recikliranjem taloga kafe i pretvara ga u napredno biogorivo i razne druge biohemikalije. Njegova majka Natalija jedna je od kuma princa Vilijama, dok mu je jedna od sestara, Lejdi Tamara, udata za Edvarda van Kutsema, čiji je brat takođe jedan od kumova princa Džordža. Tamara je zbog grofovskih pravila izostavljena iz nasledstva, pa je imovina njihovog oca pala samo u ruke njenog brata.

Jedna od uloga koju mora da preuzme kao novi vojvoda je i briga o humanitarnoj organizaciji Vestminster, koja se bavi raznim filantropskim aktivnostima.

https://twitter.com/JohnJohnsonson/status/763572427917959169

Hjuov pokojni otac, Džerald Grosvenor, bio je 68. najbogatija osoba na svetu, čiji se imetak procenjivao na 9,35 milijardi funti. Ogromni posedi uključuju Belgraviju, smeštenu u neposrednoj okolini Bakingemske palate, kao i na hiljade hektara zemljišta u Škotskoj i Španiji. Džerald je imovinu nasledio nakon smrti oca Roberta 1979. godine, kad mu je bilo 27 godina.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.