U trendu

Ko je ovde mlada?

Modni kreatori daju razumne savete o tome kako se obući na venčanju i na svadbi, ukoliko niste mlada ili mladoženja, jer je u ovakvim prilikama dilema pred ogledalom gotovo neizbežna.
Prva asocijacija na svadbenu toaletu svakako su pastelni nežni tonovi i ljudske figure koje izgledaju kao da su napravljene od marcipana. To je zato što se neka pravila ipak poštuju, a to su: izbegavati crno (ili makar ne preterivati, jer se crna često vezuje za sahrane), belo (jer je to boja rezervisana za mladu), kao i agresivne, upadljive i čiste boje. Ideja je da se toga dana ne bude u centru pažnje, već da se povuče korak nazad i centranla pozornica velikodušno ustupi mladencima. Najlepša na venčanju treba da bude mlada, a ne gošća koja bi vatrenocrvenom haljinom i ogromnim šeširom privukla svu pažnju na sebe. To je pitanje bontona. Ne treba biti ni napadno izazovan, nositi preterano naglašen dekolte, suviše kratku suknju, kažu da treba izbegavati mrežaste čarape, ali i bose noge, ne treba preterivati s jakom noćnom šminkom i nakitom. Drugim rečima, treba izbeći sve ono što bi bilo otvoreno seksi. Venčanja su uglavnom preko dana, a umesto klasične svadbe, koja sledi posle, sve više mladenaca opredeljuje se za večernju koktel proslavu. To znači da se za dan treba obući decentno i elegantno, bilo da je venčanje u crkvi ili samo u opštini, dok se za veče preporučuje elegantna večernja varijanta. Kreatori kažu da u svakom slučaju treba izbeći neprirodnost i ceremonijalnu nakinđurenost, koja se posebno kod nas često vidi, jer se pogrešno misli da se na taj način pridaje poseban značaj celom događaju. Za žene se preporučuju haljine i pantalone, elegantne, nikako seksi, kao i odmerene cvetne kombinacije.
Prema nekom nepisanom pravilu, kič frizure su zaštitni znak svadbenih fotografija. To je zato što se obično insistira na tome da frizura bude drugačija od one svakodnevne, pa se zato eksperimentiše i često pretera. Šeširi kao sa askotskih trka nisu preporučljivi. Samo ako je velika vrućina, primeren je letnji šešir i to ne preterano ekstravagantan. Naravno, sve ovo podrazumeva udobnost pre svega, jer znamo kako su naše svadbe vesele. Besmisleno je obući se besprekorno i utegnuto, pa celu svadbu presedeti u ćošku. Zato je nekad prava umetnost spojiti sve ove modne zabrane i predloge u kombinaciju u kojoj ćete biti u svom elementu, dobro se osećati i pri tom izgledati lepo i primereno. A kada se, uz neke od ovih malih modnih trikova, naoružate i dobrim raspoloženjem, svadba može da počne.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.