U trendu

Kobna greška

Mnoge žene, bez obzira na to da li su slobodne ili udate, imaju pravu malu agoniju gde da letuju, a još više s kim. Udate žene s podužim stažom u braku ne nalaze da je najsrećniji izbor da se otisnu na put sa svojim suprugom. Zašto se ne bi odmorili jedno od drugog? Zaista, zašto ne bi?

Samostalne devojke, zaposlene, s redovnim primanjima i viškom slobode ili nemaju čvrstu vezu, ili im više odgovara neizvesnost putovanja. Sve u svemu, sve je bolje nego da se na letovanje krene s dobrom prijateljicom. One koje su to iskusile u većini slučajeva slažu se da je bolje javiti joj se s odmora razglednicom, nego se zajedno izležavati na nekoj peščanoj plaži. Ukoliko želite da sačuvate prijateljicu, ne idite s njom na odmor. Opasnost vreba: upoznavanje različitih karaktera i navika, na kojima, u normalnim prilikama, počiva prijateljstvo. Na odmoru to pravilo ne važi.

Kako je moguće da dve prisne žene koje slatko ćaskaju u kafiću, posećuju pozorišne predstave, priređuju s vremena na vreme male kućne sedeljke, razmenjuju knjige i često zajedno izlaze ne mogu da usaglase svoje prirode tih desetak dana? Odavno je rečeno da ćete nekoga najbolje upoznati ako provedete zajedno bar tri dana na putu.

Ako želite da izgubite dobru prijateljicu, uplatite deset dana letovanja i uverićete se da li je vaše prijateljstvo čvrsto kao stena i da ga ne mogu ugroziti kojekakve sitnice. Kažete sitnice. A šta ako ste vi ranoranilac, na plažu biste dok sunce ne upeče, a vaša prijateljica spava do podneva? Vi biste uveče negde gde je bučno i ima puno sveta i muzike, a ona bi ostala na terasi uz crno vino. Dok ste vi za izlet, ona je za plažu. Išli biste u malu kulturnu ekspediciju da razgledate znamenitosti u okolini jer nije za kupanje, pada kiša, a ona bi u kupovinu. Tako u nedogled, nikako da vam se podudare želje, raspoloženje i interesovanja. Ne možete da verujete. Zar je to vaša najbolja prijateljica?

Kakav je rezultat? Odmor je propao, a prijateljstvo upropašćeno. Psihijatri upozoravaju na to da do ovakvih lomova i razočarenja dolazi baš kao i u najlošijim brakovima. Razlog: nijedna strana neće da popusti, smatra da je dovoljno uložila u prijateljstvo i da joj se može malo progledati kroz prste.

Iskusne osobe, koje su već mnogo toga prošle i doživele, biraju solo odmor. Za takav izbor potrebno je malo hrabrosti i avanturističkog duha. Mislite o tome, ako se spremate da napravite kobnu grešku i na put krenete u društvu najbolje prijateljice.

Bolje joj se javite razglednicom!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.