U trendu

Koji broj je sledeći u nizu: Ovaj matematički zadatak samo genijalci mogu da reše

Današnji izazov nateraće vas da koristite svoje logičko rasuđivanje. Ovo se sastoji od pažljivog posmatranja svakog broja prikazanog na slici. Nakon toga, od vas se traži da pronađete vezu između njih da biste saznali broj koji nedostaje.

Ova zagonetka je složena tako da je samo oni najbistrijeg uma mogu rešiti. Dakle, da li ste spremni da saznate koliko ste pametni? Odvojite trenutak da pogodite broj koji nedostaje u najkraćem vremenu.

Kako nastaviti sa ovim izazovom?

Pred vama je slika koja sadrži logički niz brojeva. Dobro ih analizirajte i pokušajte da nađete vezu između svakog od njih sa onim koji ga prati.

Vaš cilj je da izvedete logičku proceduru da pogodite broj koji nedostaje. Najbolje je da ovaj test uradite na tihom mestu da biste optimizovali svoju koncentraciju.

Nemate vremenskih ograničenja, ali znajte da će genijalci rešenje pronaći dok kažete „keks“.

Odgovor

Na prvi pogled, geniju je očigledna logična veza između ovih brojeva. Sve što je potrebno je dobro zapažanje i osnova u matematici. Zaista, ovi brojevi formiraju niz na takav način da se kvadrat svakog broja stavlja iza onog koji sledi.

Da budemo jasniji, uzmimo slučaj 3. Njegov kvadrat, koji je 9, nalazi se iza broja 4 koji sledi. Prateći ovu tehniku, otkrićete da je poslednji broj kvadrat od 16 koji je 256. Dakle, da li ste dobro shvatili?

Ako ste našli tačan odgovor, čestitamo! Vi ste nesumnjivo genije. Zaista, ova matematička zagonetka je dovoljno složena da je mogu rešiti samo oni sa visokim koeficijentom inteligencije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (9)