Koji je pravi poklon?

Poklon u pravom trenutku, pažljivo odabran, ulepšaće život i onog ko poklanja i onog kome se nešto poklanja. Darovanje je izraz ljubavi, poštovanja, zahvalnosti, ali i romantičan gest.

Međutim, prilikom kupovine poklona uvek se pitate jedno isto, a to je – kako biti originalan i izbeći opasnost da poklon bude predvidljiv i očekivan, pa da od iznenađenja ne bude ništa; čak i ako je reč o onom skupom daru? Kako se ispostavilo, za sreću su uvek važnije sitnice nego krupne stvari – one se ionako dešavaju retko. E, pa te sitnice koje život znače mogu se odnositi i na poklone, pa će to biti ili luksuzne sitnice ili neočekivani darovi koji će druge razveseliti, nasmejati i obradovati. Šta to može biti? Naravno, sve zavisi od ukusa, stila i sklonosti obeju strana. Onog kome nešto poklanjamo moramo dobro i poznavati.

Neki sanjaju o egzotičnom putovanju, pa će ih pažljivo odabran paket aranžman put željene destinacije oboriti s nogu. Pri tome, akcenat nije na tome da putovanje bude skupo već priželjkivano. Mnogi vole parfeme, ali ako stalno dobijaju omiljeni, stari ili onaj najnoviji, na koji već i pola grada miriše, o originalnosti neće biti ni govora. Bolje je ponekad pokloniti neki od parfema koji se prave u malim serijama i prodaju u luksuznim bočicama. Razne kreme za negu lica ili tela, luksuzno opremljene, takođe mogu doći u obzir.

Ako je reč o poklonu za damu, sigurno će se obradovati i ako dobije pudrijeru ukrašenu štrasom ili ogledalo za tašnu. Intimno rublje je sledeći trezor neobičnih poklona, jer za razliku od svakodnevnog, ono može biti i lepo, luksuzno, ali i luckasto. Veš može biti dobar poklon i za jači pol, pod uslovom da nosi neko duhovito rešenje.

Pokloni za kuću takođe mogu biti praktični i originalni. Tu svašta može doći u obzir, na primer, simpatičan termofor, set za čaj ili kafu, frotiri u pastelnim bojama, ukrasni jastučići, papuče, koverte za pisanje, ramovi ili albumi za fotografije, male ukrasne saksije, stolnjaci, pa čak i mini-tranzistor. Mini šahovska garnitura od stakla je idealan poklon za ljubitelje ovog hobija. Zatim, za pušače lula – lepo parfimisan duvan. Takođe, dobar i koristan poklon je planer u koji su uneti svi važni rođendani i godišnjice; to će naročito obradovati one muškarce koji stalno zaboravljaju važne datume.

To su samo neki predlozi, ali najvažnije je da poklon bude od srca!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.