Koliko kilograma, toliko zlata

Manija zvana reality-shows se nastavlja nesmanjenom žestinom. Na sve strane „niču“ novi programi ove vrste, svi bazirani na istom principu, samo sa „zapletom“ koji doživljava varijacije.

Novi primer je holandska Velika dijeta, koja će, kao i prethodnici u žanru, okupiti određeni broj ljudi u određenom prostoru, na određeno vreme. I, naravno, sve će to biti snimano kamerama i emitovano na TV-u.

Ovoga puta su protagonisti dvanestoro debeljuca, pola ženskih, pola muških, koji će provesti narednih 13 nedelja u zamku Houtem, pod budnim „okom“ 37 kamera koje prate svaki njihov pokret, osim odlaska u WC. Tokom ovog perioda će učesnici skidati suvišne kilograme, jesti samo niskokaloričnu hranu i vežbati, vežbati, vežbati… Posle 4 nedelje, onaj (ili ona) ko je izgubio najmanje kilograma ispada iz igre. I tako svake naredne nedelje, sve dok ne ostane samo četvoro u igri. A među finalistima će publika pronaći svog favorita, glasajući za njega ili nju. Da bi život debeljucama bio dodatno otežan, povremeno će biti dovođene u iskušenje svakovrsnim đakonijama.

Nagrada za pobednika je – onoliko zlata koliko je kilograma izgubio! Do sada snimani šou-programi ove vrste su funkcionisali po principu: ispada iz igre onaj ko publici nije simpatičan. I tako jedan, po jedan učesnik, sve do pobednika. Postojao je element sreće i slučajnosti. U „Velikoj dijeti“, po prvi put, učesnici moraju da se „debelo“ potrude, ne bi li stigli do finala. Biće to krvava, pardon, znojava bitka!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.