U trendu

Konobarici nakon smrti ostavio bakšiš i auto: Ona je jedina bila ljubazna (video)

Konobarica Melina Salazar iz SAD-a nikada neće zaboraviti dan kada je saznala da joj je „staro gunđalo“ ostavilo 50.000 dolara i svoj automobil – Bjuik 2000.

Taj 89-godišnji ratni veteran bio je redovan gost u restoranu Lubi’s u Braunsvilu u Teksasu. Ona ga je posluživala skoro sedam godina, uvek sa osmehom na licu.

Valtera Svordsa su ljudi uglavnom zaobilazili jer je stalno prigovarao, često je bio grub i uvredljiv. Bio je vrlo zahtevan gost, a ona je jedina imala dovoljno strpljenja za njega. Melina je videla da se iza te maske krije čovek koji je usamljen. Iako je i prema njoj znao da bude vrlo neugodan, ona osmeh s lica nije skidala. Uvek je sa njim bila ljubazna.

Jednog dana Melina je primetila da starac više ne dolazi u restoran, a ubrzo nakon toga je videla njegovu čitulju u lokalnim novinama. Uhvatila je neka tuga iako je bio vrlo naporan. Nakon nekoliko meseci posetio je njegov advokat i rekao kako joj je Valter ostavio 50.000 dolara i automobil jer je uvek bila tako dobra i ljubazna prema njemu.

Bilo je to 2007. godine, nekoliko dana pre Božića. Melina i danas rado prepričava koliko je to sve šokiralo i rasplakalo. Često ga se seti, a posebno pred božićne praznike.

– Uvek imajte osmeh na licu, prema svima, čak i prema onima koji se vama ne osmehuju. Nikad ne znate koliko vaš pozitivan stav može uticati na nečiji život, koliko mu to može biti važno. Ne možete znati šta se događa u životu nekog čoveka u tom trenutku i vaš osmeh može biti jedina lepa i dobra stvar koju će doživeti – rekla je lokalnim novinama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar