U trendu

Kralj Čarls Treći proterao princa Endrjua iz Bakingemske palate

LONDON – Kralj Čarls Treći naredio je princu Endrjuu, vojvodi od Jorka, da napusti Bakingemsku palatu, a njegove stvari su u toku renoviranja palate odnete, prenosi britanska štzampa.

“Kralj je jasno stavio do znanja da Bakingemska palata više nije mesto za princa Endrjua. Prvo je prošle godine zatvorena njegova kancelarija, a posle toga i odaje za spavanje“, izjavio je neimenovani izvor za britanski San.

Endrju je voleo svoje odaje u Bakingemskoj palati gde je živeo bračnim životom sa Sarom Fergason, kojom se oženio 1986. godine, a one su bile i njegovo ljubavno gnezdo posle razvoda 1996. godine, navodi list.

„U svoje odaje u palati je dovodio mnogo novih devojaka, među kojima je bila i manekenka Kapris. Stan u Palati svetog Džejmsa nema istu čar za slobodnog muškarca“, zaključio je izvor novina San.

Princ Endrju se ranijih godina našao u centru skandala Epstin i bio je optužen za seksulano zlostavljanje zbog čega se povukao iz javnog života. U novembru 2022. je izgubio i plaćenu policijsku zaštitu Bakingemske palate.

Vojvoda od Jorka optužen je za seksualno zlostavljanje Amerikanke Virdžinije Džufri kada je imala samo 17 godina.

Ona je iznela u javnost tvrdnje da ju je princ napao u Londonu i u SAD.

Tužba Amerikanke poziva se na Zakon o žrtvama dece iz 2019. godine, koji je proširio prava žrtava da tuže zlostavljače i zbog navoda koji su zastareli.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar