U trendu

Kraljica Elizabeta našla puža u salati, pa kuvarima poslala poruku

Britanska kraljica Elizabeta II (92) pronašla je puža u salati, a zatim uputila pismo kuvarima. Iscepala je papir iz knjige komentara, koju koristi zbog povratnih informacija o jelima u palati, zamotala puža u njega i napisala poruku.

– Pronašla sam ovo u salati, možete li to da pojedete? – upitala ih je kraljica putem poruke, piše Daily Mail.

Sve se dogodilo pre nekoliko godina, a opisano je u novoj knjizi ‘Dinner At Buckingham Palace’. Knjiga otkriva kako kraljica bira obroke s liste predloga koje joj u kožnoj knjizi dostavlja Mark Flanagan, šef Bakinghemske palate.

Naime, Elizabeta olovkom označava jela koja želi da jede, a ona koja joj se ne sviđaju precrta. Ponekad ima zamerke, ali ipak kraljica nije previše izbirljiva.

– Kraljici ne smeta previše šta jede, ali ne voli hranu poput riže ili krompira – rekao je za CNN Darren McGrady (56), bivši kraljičin šef.

– Ali, mora biti tamna čokolada, što tamnija to bolja. Nije bila luda za mlečnom ili belom čokoladom – dodao je Daren. Njen suprug Filip (92) ljubitelj je vina. Ukoliko mu se jako svidi, na flašu vina ispiše olovkom ‘dobro’ ili ‘jako dobro’ da bi mu je personal mogao opet ponuditi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.