U trendu

„Kraljica Kamila“ prvi put zvanično na pozivnici za majsko krunisanje

LONDON – Na pozivnici za krunisanje britanskog kraljevskog para, koje će biti održano 6. maja u Vestiminsterskoj opatiji pred oko 2.000 zvanica, pored kralja Čarlsa Trećeg prvi put je zvanično navedena i njegova supruga kao „kraljica Kamila“.

Kamila trenutno ima titulu „supruge monarha“, a izvor blizak kraljevskoj porodici je naveo da nakon krunisanja supruga kralja Čarlsa Trećeg dobija novu zvaničnu titulu, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Objavljena je i nova zvanična fotografija kralja Čarlsa Trećeg i njegove supruge.

Na pozivnici na krunisanje, koju je ilustrovao umetnik Endrju Džejmison, je prikazan folklorni lik „zelenog čoveka“, a ona odražava dugogodišnje zalaganje kralja Čarlsa Trećeg za životnu sredinu.

Bakingemska palata je saopštila da je ova ilustracija simbol proleća i ponovnog rađanja koja slavi vladavinu novog kraljevskog para.

U toku su pripreme za svečanu ceremoniju krunisanja, a za sada nije jasno da li će britanski princ Hari i njegova supruga Megan, vojvotkinja od Saseksa, prihvatiti poziv koji im je upućen.

Predsednik SAD Džozef Bajden neće doputovati u London na svečanu ceremoniju, ali će njegova supruga Džil biti prisutna na krunisanju, saopštila je Bela kuća.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar