Kreatorka srpskog porekla obukla novu prvu damu Kanade

Foto: Beta

Kreatorka srpskog porekla iz Toronta Bojana Sentaler Nikolić dizajnirala je jesenji kaput koji je nova prva dama Kanade, Sofi Gregoar Trudo (Sophie Gregoire-Trudeau), nosila na svečanosti polaganja zakletve njenog muža, premijera Džastina Trudoa, i članova vlade.

Prva dama Kanade nosila je beli kaput sa šal kragnom i diskretno ukrašenim rukavima, napravljen od tkanine alpaka, koja je izrađena od istoimene vune ovaca koje se gaje na visini višoj od 5.000 metara, a koja je mnogo toplija, mekša, ali i skuplja od obične vune. Alpaka je prepoznatljivi materijal koji koristi Bojana Sentaler Nikolić.

„Bila sam veoma uzbudjena i počastvovana videći Sofi Gregoar-Trudo u mom kaputu. Nosila ga je zaista graciozno. Tako nešto je san svakog kreatora, a moj san je postao stvarnost“, izjavila je Sentaler Nikolićeva za kanadsko izdanje popularnog medija „Hafington post“.

Milioni televizijskih gledalaca u Kanadi videli su njenu kreaciju u prvom planu. Prvi put u savremenoj istoriji Kanade, novi premijer sa suprugom i nekim članovima vlade pešice je hodao nekoliko stotina metara, stazom oko koje se okupilo 3.000 gradjana, od kapije imanja do ulaza u rezidenciju generalnog guvernera, gde je 4. novembra održana ceremonija polaganja zakletve. Do sada su zvaničnici uvek dolazili automobilima, a bez prisustva publike.

Bojana Sentaler Nikolić (30) rodjena je u Beogradu, a u Kanadu se doselila kada je imala osam godini. Diplomirala je na Šulićevoj (Schullich) školi biznisa na Jork univerzitetu u Torontu.

U Dubaiju, na Bliskom istoku, sticala je medijsko-marketinšku praksu, ali se opredelila za ono što je najviše volela – modnu kreaciju. Veliki uticaj na nju imao je i susret s kreatorom Karlom Lagerfeldom, čije savete, kako kaže, i danas sledi. Od 2009. godine Bojana Sentaler Nikolić je vlasnica firme „Sentaler“.

Kaput je odabrala Džesika Malruni (Jessica Mulroney), koja je stilizovala izgled Sofi Trudo (40), žene drugog najmladjeg premijera u istoriji Kanade – Džastina Trudoa (43). Marlunijeva je udata za Bena Malrunija, sina nekadašnjeg premijera Brajana Malrunija (Brian Mulroney), koji je bio jedan od najuticajnijih kanadskih lidera 20. veka vladajući skoro deceniju (1984-1993).

Zanimljivo je da je Brajan Malruni već 42 godine oženjen Srpkinjom Milicom Milom Pivnički (62), rodjenom u Sarajevu, čiji su roditelji iz Novog Bečeja, a koja je u Kanadu došla kao petogodišnja devojčica.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar