U trendu

Kreatorka srpskog porekla obukla novu prvu damu Kanade

Kreatorka srpskog porekla iz Toronta Bojana Sentaler Nikolić dizajnirala je jesenji kaput koji je nova prva dama Kanade, Sofi Gregoar Trudo (Sophie Gregoire-Trudeau), nosila na svečanosti polaganja zakletve njenog muža, premijera Džastina Trudoa, i članova vlade.

Prva dama Kanade nosila je beli kaput sa šal kragnom i diskretno ukrašenim rukavima, napravljen od tkanine alpaka, koja je izrađena od istoimene vune ovaca koje se gaje na visini višoj od 5.000 metara, a koja je mnogo toplija, mekša, ali i skuplja od obične vune. Alpaka je prepoznatljivi materijal koji koristi Bojana Sentaler Nikolić.

„Bila sam veoma uzbudjena i počastvovana videći Sofi Gregoar-Trudo u mom kaputu. Nosila ga je zaista graciozno. Tako nešto je san svakog kreatora, a moj san je postao stvarnost“, izjavila je Sentaler Nikolićeva za kanadsko izdanje popularnog medija „Hafington post“.

Milioni televizijskih gledalaca u Kanadi videli su njenu kreaciju u prvom planu. Prvi put u savremenoj istoriji Kanade, novi premijer sa suprugom i nekim članovima vlade pešice je hodao nekoliko stotina metara, stazom oko koje se okupilo 3.000 gradjana, od kapije imanja do ulaza u rezidenciju generalnog guvernera, gde je 4. novembra održana ceremonija polaganja zakletve. Do sada su zvaničnici uvek dolazili automobilima, a bez prisustva publike.

Bojana Sentaler Nikolić (30) rodjena je u Beogradu, a u Kanadu se doselila kada je imala osam godini. Diplomirala je na Šulićevoj (Schullich) školi biznisa na Jork univerzitetu u Torontu.

U Dubaiju, na Bliskom istoku, sticala je medijsko-marketinšku praksu, ali se opredelila za ono što je najviše volela – modnu kreaciju. Veliki uticaj na nju imao je i susret s kreatorom Karlom Lagerfeldom, čije savete, kako kaže, i danas sledi. Od 2009. godine Bojana Sentaler Nikolić je vlasnica firme „Sentaler“.

Kaput je odabrala Džesika Malruni (Jessica Mulroney), koja je stilizovala izgled Sofi Trudo (40), žene drugog najmladjeg premijera u istoriji Kanade – Džastina Trudoa (43). Marlunijeva je udata za Bena Malrunija, sina nekadašnjeg premijera Brajana Malrunija (Brian Mulroney), koji je bio jedan od najuticajnijih kanadskih lidera 20. veka vladajući skoro deceniju (1984-1993).

Zanimljivo je da je Brajan Malruni već 42 godine oženjen Srpkinjom Milicom Milom Pivnički (62), rodjenom u Sarajevu, čiji su roditelji iz Novog Bečeja, a koja je u Kanadu došla kao petogodišnja devojčica.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.