U trendu

Krenuli u provod

Kriminalci postaju sve mlađi.
Samo tri dana nakon što je jedan 12 godina star dečak uhapšen zbog nošenja oružja dok je vozio bicikl po kraju, drugi dečak je uhvaćen kako vozi ukradeni automobil. Oba incidenta dogodila su se u Torontu, u Kanadi.
Predstavnici policije kažu da je ovaj 12 godina star dečak sa sobom u vožnju poveo i svog devetogodišnjeg prijatelja.
Policajci su izjavili da su redovno nadgledali saobraćaj, a onda im je jedan građanin rekao da je video kako dete vozi automobil.
"On je video vozilo na benzinskoj pumpi iza ugla i dečaka u njemu", rekao je narednik Nil Orlando. "Radnik na benzinskoj stanici nije hteo da mu sipa gorivo".
Svedok, koji je takođe čekao gorivo, gledao je s nevericom kako dečak uskače nazad za volan i odvozi se.
Dečak je "privukao sedište skroz do volana", ali je i dalje jedva uspevao da vidi saobraćaj pred sobom.
Policajci su potom potražili vozilo i zaustavili ga u obližnjoj ulici. Policajci su zasvetleli svetlima i dečak se zaustavio.
"Ta dva dečaka nisu imala nikakav plan, samo su se vozikali", rekao je Nil Orlando.
Dečak, koga nisu identifikovali zbog godina, navodno je ukrao automobil noć pre ovog događaja. A to je lako izveo jer je vozač ostavio ključ u automobilu.
Dečak je vozio na sever 20 minuta po seoskom putu sa ograničenjem brzine od 80 km/h, a usput je pokupio i svog malog drugara.
"Srećom, dečaci se nisu sudarili vozeći automobil", kaže Nil Orlando.
Oba dečaka su se već ranije susretala s policijom. Zato su policajci odlučili da optuže dečaka za krađu u vrednosti preko 5.000 dolara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar