U trendu

Krijumčar golubova

Australijski carinici uhvatili su jednog putnika koji je pokušao da prokrijumčari golubove, i to ni manje ni više nego u svojim pantalonama!
Mesto ovog neobičnog krijumčarenja je Sidnej, u Australiji.
Australijski putnik uhvaćen je s dva živa goluba koja je sakrio u svojim pantalonama. "Turista" je putovao na Srednji istok.
Ovaj 23-godišnjak je pretresen po hvatanju na aerodromu, pošto su zvaničnici iz carinske službe otkrili dva jajeta u kutiji s vitaminima u njegovom prtljagu, izjavio je Ričard Janečko, predstavnik carinske službe.
Službenici su pronašli golubove zamotane u tapacirane koverte i pričvršćene uz čovekove noge uz pomoć helanki. Zaista neverovatno! Carinici su zaplenili i semenke za golubove koje su se nalazile u njegovom novčaniku.
Australija ima veoma stroge zakonske regulative koje se tiču uvoza divljih životinja, biljaka i hrane za zaštitu zdravlja, poljoprivrednih proizvoda i životne okoline izolovanih ostrvskih naroda.
Optužbe za krijumčarenje divljih životinja – koje nose maksimalnu kaznu od deset godina zatvora i novčanu kaznu od 110.000 australijskih dolara (što je oko 70.430 američkih dolara) – mogu biti pokrenute protiv ovog čoveka.
Ričard Janečko je izjavio da golubovi nisu bili u opasnosti i da su ptice, jaja i seme predati karantinskoj službi kako bi se procenili zdravstveni rizici povezani s unošenjem ptica u zemlju.
Karantinska služba nije želela da daje bilo kakve komentare u vezi s ovim slučajem jer je istraga još uvek u toku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.