U trendu

Krijumčar guštera

Jedan čovek je uhvaćen na aerodromu s gušterima zakačenim za svoje grudi, kaže se u vesti koja nam dolazi iz Los Anđelesa.
Zvanični predstavnici američkih saveznih vlasti naveli su da su uhapsili čoveka koji je stavio čak 15 živih guštera na svoje grudi – a sve to da bi prošao kroz carinsku kontrolu na međunarodnom aerodromu u Los Anđelesu. Međutim, izgleda da mu ovaj pokušaj krijumčarenja guštera nije baš pošao za rukom.
Predstavnici američkog udruženja za zaštitu riba i divljih životinja izjavili su da se 40 godina star Majkl Plank iz Kalifornije vraćao s puta iz Australije kada su agenti američke carinske službe pronašli dva gekona, dva guštera vrste monitor i 11 guštera vrste skinks. Svi ti gušteri bili su pričvršćeni za telo Majkla Planka.
Nakon svega Plank je ipak pušten iz pritvora – ali uz kauciju od 10.000 dolara, i moraće da se pojavi na suđenju u saveznom sudu.
Predstavnici vlasti dodaju da je vrednost prokrijumčarenih guštera preko 8.500 dolara. Svi australijski reptili su strogo regulisani zakonom, kao i njihovo iznošenje iz zemlje. Majkl Plank nije imao nikakve dozvole za njihov izvoz iz Australije.
Tako se završila još jedna priča krijumčara životinja

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.