Krijumčarka mesa

Jedna žena prokrijumčarila je ni manje ni više nego – meso majmuna! Da vidimo o čemu se radi!
Ova vest nam dolazi iz grada Njujorka, iz američke države Njujork.
Jedna žena iz Liberije, koja je uhvaćena kako pokušava da prokrijumčari meso majmuna pored carinske kontrole, osuđena je na uslovnu kaznu.
Mami Maneh uhapšena je još 2006. godine pošto je uhvaćena s više od deset paketa mesa majmuna koje je sakrila u komade dimljene ribe.
Kutija u kojoj je bilo spakovano krijumčareno meso sadržala je glave, udove i tela majmuna među kojima je bilo i pavijana. Mami Maneh je, nakon što je uhvaćena, osuđena zbog krijumčarenja ugroženih vrsta životinja.
Advokati Mami Maneh tvrdili su da je njoj i drugim imigrantima iz Liberije koji su pristigli u grad Njujork majmunsko meso potrebno iz verskih razloga.
Sudija koji je bio zadužen za ovaj nesvakidašnji slučaj na kraju je ipak odbacio ovu vrstu odbrane, ali je Mami Maneh odredio blažu kaznu jer ona ima čak jedanaestoro dece, a takođe je i mentalno bolesna.
Krijumčarka Mami Maneh je ovog puta izbegla oštriju kaznu, ali nadamo se da neće ponoviti ovakav nesvakidašnji gest, čak i ako je zaista nameravala da majmunsko meso koristi u verske svrhe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.