U trendu

Kristali

Ogromna je moć, snaga i misterija kristala. Oni su simbol srca, Sunca, Meseca, svetlosti, boje i toplote. Simboli su skrivenog znanja i istine.
Kristali se koriste za samoisceljenje i isceljenje drugih, što je, prema verovanjima, njihova najbitnija uloga. Svaki od njih ima određenu vibraciju i boju i odgovara određenom stanju svesti, emocija i tela. U onom trenutku kada poželite da nađete sebi kristal, tvde pristalice kristaloterapije, i on je negde poželeo da nađe vas. Tada valja da učinite prvi korak i potražite ga.
Kada se nađete u kontaktu s kristalima, govori se, vaš kristal će vas pozvati, i to onaj prvi koji ugledate. Nemojte se dvoumiti i dalje birati ako vam se taj ne učini dovoljno lepim ili sjajnim. Kada donesete kristal kući, morate uskladiti njegove vibracije sa svojim. On će vam, smatra se, biti prijatelj, zaštitnik, iscelitelj, vodič, ukazivaće vam na pravi put i pomagaće da se snađete na tom putu.
Isceliteljsko dejstvo kristala je veliko. U prvom redu, oni vode isceljenju duha i duše, što dovodi do isceljivanja tela. Uvek deluju na uzroke raznih stanja i vode tome da posledice nestaju same. Kristalima se može lečiti na više načina. Programiraju se i nose se sa sobom. Svaki kamen se obradi, a ukoliko ih ima više, doda se čistač – balanser, spakuju se u adekvatnu torbicu i uvek nose sa sobom. Programiraju se i ostavljaju u prostoru. Obrađeno kamenje se ostavi u posudi od prirodnog materijala u prostoru gde se provodi najviše vremena.
Takođe, može se isceljivati direktnim postavljanjem na telo. Boja je ta koja deluje na eterično telo, a treba voditi računa da kamenje ne stoji duže od 20 minuta na telu. Možete ga staviti i preko slike. Na fotografiju celog tela postavi se određeno kamenje i ostavi se da deluje. Možete se poslužiti i spravljanjem eliksira i kupki. Eliksir od apofilita isceljuje pluća, od karneola abdomen, od mesečevog kamena omogućuje začeće, a od ametista deluje na sinuse i migrene. Moguće je i spravljanje ulja. Mešavine eteričnih i hladnoceđenih biljnih ulja s dodatkom određenog kristala u određenim uslovima mogu delovati i na miran san, antireumatski, na podsticanje potencije, vitalnosti i snage.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.