U trendu

Kuda na medeni mesec?

Kako se odlučiti kud otputovati na medeni mesec? Upućeni kažu da su za romantična venčanja najpopularnija mesta u Italiji, Irskoj i Škotskoj.

Italija sa svojim zamkovima, vilama, hotelima, istorijom, tradicijom, kuhinjom, vinima, smislom za lepo, kao kolevka renesanse – predstavlja idealno mesto za polaganje zaveta na večnu odanost i ljubav. Italijani su od toga napravili savršen biznis.

Nudi se sve, od iznajmljivanja srednjovekovnih zamkova, renesansnih i baroknih palata, neoklasičnih vila i skupih hotela, u kojima svaki komad nameštaja i ukrasa ima gotovo vrednost antikviteta – za one kojima novac ne predstavlja nikakvo ograničenje u životu, preko malih restorana i ceremonija u nekoj od nebrojenih italijanskih crkava, pa do sasvim skromnih svečanosti u čuvenim italijanskim parkovima koji su savršena scenografija za razmenu burmi i koji svojim izgledom predstavljaju gotovo sinonim za pojam romantike. Treba se podsetiti da i sama reč romantika svoje poreklo vuče upravo iz ove zemlje i njene prestonice – Rima.

Odabrati lokaciju za venčanje u Italiji nije nimalo lak zadatak. Praktično je čitava zemlja sa starim istorijskim gradskim jezgrima, palatama i vilama po unutrašnjosti ili kućama u živopisnim selima sa vinogradima i maslinjacima jedna posebna destinacija, a Italijani će svuda biti raspoloženi da vam izađu u susret i udovolje vašim željama, koje, podrazumeva se, moraju biti u srazmeri sa debljinom vašeg novčanika. Oblasti Venecije, Verone, Firence, Rima, Napulja i Sicilije izdvajaju se svojim bogatstvom ponude i obiljem mesta za obilazak tokom medenog meseca, koji možete započeti odmah sutradan po venčanju na tom istom mestu. Teško je zamisliti da se neko venča u Rimu ili Veneciji, na primer, a potom potraži neko drugo mesto za medeni mesec.

U svakom slučaju, predloga za Italiju ima bezbroj i nemoguće ih je sve nabrojati. Ipak, za koje god mesto ili zemlju da se odlučite – važno je da uživate u vašoj ljubavi i odmoru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.