Lajbah počeo evropsku turneju u Nirnbergu

Slovenačka grupa Lajbah (Laibach) započela je danas u Nirnbergu evropsku turneju koja nosi naziv “The Sounds of Music” (Moje pesme moji snovi), u znak sećanja na prošlogodišnji nastup u Severnoj Koreji gde su izveli svoje obrade pesama iz istoimenog mjuzikla.

Kako prenosi novinska agencija Hina, u medijima u Sloveniji neslužbeni naziv turneje je “po okupiranoj Evropi”, kako bi se ukazalo na to da se u Evropi postavljaju žičane ograde i tehničke prepreke koje dele ljude i svet.

U medijima se navodi da će Lajbah na turneji predstaviti deo programa koji je izveo i u severnokorejskoj prestonici, Pjongjangu, miks novih pesama, kao i starih sa albuma “WAT” iz 2003. godine, medju kojima i “Now You Will Pay”, “The Great Divide”, “Das Spiel ist aus”, jer su ponovo aktuelne u vreme izbegličke krize.

Lajbah će turneju nastaviti u Nemačkoj – u dvorani “Kuće svetske kulture” u Berlinu i nastupaće na festivalu “Pevaj rat” (Krieg singen), koji je posvećen godišnjici Prvog svetskog rata.

Veliki završni koncert Lajbah će održati 9. februara u Briselu u dvorani Henri Le Bof (Henry Le Boeuf Hall). Na tom koncertu grupa će nastupati sa Simfonijskim orkestrom Rado-televizije Slovenije kojim će dirigovati Simon Dvoršak.

(Beta)

Ostavite komentar