U trendu

Ledeni hotel

Šta može čovek da uradi sa 4.500 tona snega i 250 tona leda? Naravno, da napravi hotel! Na taj način je razmišljala grupa kanadskih preduzetnika i odlučila da krene na posao. Hotel je najavljen kao prvi takve vrste u Severnoj Americi i biće otvoren u blizini Quebec-a. Njegov će vek trajanja biti ograničen na samo tri meseca, a posle toga će uslediti otapanje.

Vlasnici budućeg turističkog objekta su predvideli uslugu na visokom nivou, tako da će goste dočekati bar, bioskopska dvorana, galerija skulptura od leda, ali i ekskluzivni apartman sa ledenim krevetom. Prvih hiljadu turista je već rezervisalo sobe i spremni su da plate 109 dolara za noćenje, topli doručak i vreću za spavanje.

Ideja je neobična, ali nije prva ovakve vrste. Prvi ledeni hotel je izgrađen u Švedskoj u mestu Jukkasjarvi, koje se nalazi na sedam sati vožnje od Stokholma.

Što se tiče kanadske verzije ovog projekta, ona će koštati 230.000 dolara, a deo troškova (80.000) će pokriti vlasti Quebec-a, u cilju daljeg razvoja turizma u ovom gradu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.