Lepi i na putu

Vrlo dobro vam je poznato da nije lako ostati svež i lep na putu. Srećom, za svaku situaciju u životu postoje praktična rešenja. Primera radi, kad krećete na put, ponesite samo ono što vam je zaista potrebno.

Ako želite da u avionu namažete ruke kremom, nemojte u istoj torbi nositi i šampon za kosu. Podelite preparate na one koji su vam potrebni u putu i koji će vam biti pri ruci i na one druge, koji mogu da leže i na dnu kofera ili putne torbe. Nema razloga da izbegavate negu kože. Aerodromi i avioni su izuzetno suve sredine, a železničke i autobuske stanice ne odišu baš preteranom čistoćom. Zato je nega na putu nešto što se podrazumeva. Obavezno nosite sa sobom zaštitnu kremu protiv sunca, hidratantnu, naravno, i naočare za sunce sa UV staklima.

Takođe, čuvajte kosu. Ako je duga, u toku putovanja obavezno je vežite u konjski rep, a kada stignete, poprskajte je s malo spreja za volumen i masirajte nekoliko minuta. Izbegavajte hotelske šampone i regeneratore, na put nosite svoje. U toku putovanja malo se našminkajte. Dovoljan je jedan sloj maskare na trepavicama i malo tonirane kreme na koži ili rumenila.

I ono najvažnije: spremite se za slučaj da vam se izgubi prtljag, što se dešava relativno često. Za svaki slučaj ponesite sa sobom u neseseru hidratantnu kremu, korektor, puder, rumenilo i maskaru. Ubacite u istu torbicu i sredstvo za uklanjanje šminke, maramice, pincetu, turpiju i makazice za nokte.

Ovako opremljenim putovanje će vam prijati čak i ako vas na njemu ne sačekaju neprijatna iznenađenja – bar za neko vreme.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.