Ljubav ili drugarstvo

Potreba za seksom s prijateljem proizlazi iz situacije u kojoj smo umorni od gomile emocija i stalnog preživljavanja nepronađene ili neuzvraćene ljubavi i nespremni za novu duboku vezu, ili možda kada nismo dovoljno hrabri za seks sa strancem.

Ipak, dokazano je da takav prijatelj istovremeno ne sme da bude i najbolji prijatelj. Rizik je prevelik. Ko bi zaista želeo da zbog seksa izgubi najboljeg druga? Ako se ipak odlučite za ovakav potez, morate biti svesni da igrate na tankom ledu.

Kako se čovek od čoveka razlikuje tako se i prijateljstva razlikuju. Neki od nas duboko i emotivno proživljavaju svaku reč, delo i događaj, dok drugi na sve gledaju praktično i tehnički. Ako razmišljate da uđete u intimni odnos s prijateljem, vrlo je važno da raščistite na samom početku: ko smo, šta bi to značilo, jesmo li iskreni jedno prema drugom i šta želimo?

Teško je zamisliti dugotrajniji seksualni odnos u kojem oboma uspeva da vešto kontrolišu emocije. Zato nije preporučljivo očekivati da takva vrsta odnosa potraje. Velike su šanse da se takva veza izrodi u nešto drugo i da jednostavno prestane. Ipak, ako se odlučite za „goli odnos“ sa svojim prijateljem ili ako vam se to jednostavno dogodi posle mnogo čaša vina i neprospavane noći, ni to nije tako loše jer: nema više natezanja hoću-neću, sve je mnogo jednostavnije, odnos počiva na čvrstim temeljima, seks je, naravno, sigurniji, jer znamo sve o bivšima, pogledi na svet su slični (zato smo i postali prijatelji)… Ko zna, možda je to tek početak jednog divnog prijateljstva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.