U trendu

Ljuske belog luka je prokuvala u vodi i pila 4 puta dnevno: Za 30 dana u njenom telu se desilo čudo

Ne bacajte ljuske belog luka!

Malo ko zna, ali one mogu da pomognu kod raznih stanja kože, mogu da ublaže vidljivost bora, a snažno deluju i protiv alergija i određenih zdravstvenih stanja.

Najbolje bi bilo da ih čuvate u staklenoj tegli, pa kada je napunite napravite napitak od njih.

Ovaj eliksir mladosti se pije četiri puta dnevno mesec dana, a efekat će vas oduševiti.

Kako se priprema voda od ljuski belog luka?

Potrebna vam je jedna šaka ljuski. Litar vode stavite da proključa, pa isključite vatru. Sačekajte par minuta pa u nju ubacite ljuske. Ostavite da tako odstoji 6-8 sati, da se voda potpuno ohladi. Nikako nemojte piti ovaj napitak dok je vruć, čak ni topao, mora biti hladan.

U toku jednog dana popijte 4 čaše ove vode i tako u narednih mesec dana. Videćete koliko će vam se koža prolepšati i postati sjajnija, a bore će se ublažiti.

Koje lekovite supstance sadrži?

Ako uzmete komad ljuske belog luka i pogledate je pod mikroskopom, primetićete kristale kvercetina naslagane u redove. Čuveni dr Atkins smatrao je kvercetin najboljim antihistaminikom i propisivao ga je svojim pacijentima obolelim od raznih oblika alergija.

Isto tako, veliki broj lekara ovu supstancu preporučuje kao sredstvo za prevenciju kardiovaskularnih bolesti. Ljudi koji unose veće količine kvercetina u organizam su u mnogo manjem riziku od pojave od srčanog, moždanog udara, kao i stvaranja krvnih ugrušaka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)