Mađarica – nova mis Evrope

Novosađanka Sanja Papić, predstavnica SCG na takmičenju Mis Evrope 2003. godine u Parizu, izabrana je za drugu pratilju najlepše Evropljanke, 19-godišnje Mađarice Zuzane Laki.

Na finalnom takmičenju, održanom u pariskom predgrađu Nožen-sir-Marn, Mađarici je skupocenu krunu predala Ruskinja Svetlana Koroljova, prošlogodišnja mis Evrope. „Chopard“-ova tijara koju nosi nova mis Evrope izrađena je od belog zlata i 678 dijamanata. Najlepša devojka Evrope za ovu godinu, učenica iz Mađarske, osvojila je i 100.000 evra u gotovini, automobil kabriolet, dve dijamantske ogrlice, kolekciju haljina i romantično putovanje u Gvadalupe.

Takmičilo se ukupno 36 devojaka, od kojih je svaka predstavljala neku od zemalja Evrope. U najužu konkurenciju – pet finalistkinja, pored mis Mađarske ušle su: mis Španije, mis Poljske, Mis Srbije i Crne Gore i mis Slovačke. Za mis fotogeničnosti proglašena je mis Poljske, a za mis drugarstva – mis Izraela.

Predsednica žirija bila je francuska pevačica Helen Sigara (Helene Sigara), dok su među članovima žirija bili svetski poznati pevači Riki Martin (Ricky Martin) i Eros Ramacoti (Eros Ramazzotti), zatim vozač Formule 1 Žan Alezi (Jean Alesi), francuski teniser Sedrik Piolin (Cedric Pioline), glumica Korin Tuze (Corinne Touzet) i model Irina Zobova – novo lice čuvenog proizvođača ženskog rublja „Wonderbra“.

Već nekoliko godina Italija ne učestvuje na izboru za mis Evrope zbog nesuglasica sa organizatorima takmičenja. Da podsetimo, ovo takmičenje izbacilo je u prvi plan danas čuvene glumice Đinu Lolobriđidu (Gina Lollobrigida) i Sofiju Loren (Sophia Loren).

Organizatori takmičenja su TF1 i „Endemol“, a samu ceremoniju vodili su Estel Lefebir (Estelle Lefebure) i Žan-Pjer Fuko (Jean-Pierre Foucault). Ovogodišnje takmičenje imalo je nekoliko inovacija kao što su krupni planovi očiju takmičarki i pomalo neobično predstavljanje misica – senzualnom tangom.

Kandidatkinje su se predstavile u koktel haljini, kupaćem kostimu i večernjoj haljini. Pet finalistkinja je zatim odgovaralo pred sudijama na pitanja iz opšte kulture.

Organizatori procenjuju da je blizu 500 miliona ljudi širom sveta gledalo prenos izbora za mis u Parizu. Ceremonija je prvi put prenošena u Srbiji i na Islandu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.