U trendu

Magija iz sudnice

Advokati odbrane plaćeni su da učine da klijentovi slučajevi nestanu.
Međutim, advokat Stiven Levental zaista može da učini da stvari nestanu. Levental je samouki mađioničar koji ponekad praktikuje svoju veštinu i na sudu. On koristi novčanice, karte i druge alate kako bi podsetio porotu da je ono što mislimo da vidimo možda samo iluzija.
U nedavnoj tužbi zbog nesreće na gradilištu protivnički advokat zatražio je od sudije da zabrani bilo kakve trikove. Uspeli su da se nagode bez suđenja, ali Stiven Levental je ipak uložio žalbu. On je zagovarao pravo da zabavlja "nedovoljno plaćenu porotu koja se dosađuje".
Stivenovo prvo suđenje odnosilo se na nezgodu u zalivu blizu Atlantik Sitija. Brod koji je bio umešan u spor slučajno je nosio naziv "Iluzija".
Na suđenju 1990. godine pozajmio je dolar od tužioca za vreme završne reči. Bacio ga je u vazduh pred porotom i misteriozno dobio novčanicu od 100 dolara.
Onda je pitao: "Da li je to bio brod mog klijenta, ili je u pitanju bila samo iluzija?"
Poroti je trebalo 18 minuta da donese presudu u Stivenovu korist. A sudija ga je zamolio da ponovi taj trik za njegove kolege.
Stiven je razvio svoju ljubav prema magiji dok je rastao u hotelu koji su držali njegovi roditelji. Razmenjivao je savete s gostima hotela a ponekad i nastupao. Dok je bio na koledžu u Tel Avivu, radio je i kao ulični izvođač u Parizu, Amsterdamu i Sovjetskom Savezu.
U Filadelfiji, on praktikuje magiju za novac, i to na zabavama i venčanjima. Ima dve ćerke i u slobodno vreme drži časove sportskog prava i igra golf.
Stiven priznaje da magija u sudnici nije primerena baš za svaki slučaj. Svoju veštinu on upotrebljava samo tokom završne reči.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar